Etsivä nuorisotyö Keravalla

Keravan etsivä nuorisotyö tarjoaa apua ja tukea kaikille 16 – 28 -vuotiaille keravalaisille nuorille, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella ja tarvitsevat tukea päästäkseen palveluiden piiriin. Etsivän nuorisotyön pääperiaatteena on tarjota nuorille sellaista yksilöllistä ohjausta ja tukea arkipäiväisissä asioissa, jota ei ole mahdollista antaa perusnuorisotyön keinoin. Yhteistyötä nuoren kanssa tehdään niin kauan, kuin nuori kokee tarvitsevansa ohjausta ja tukea. Ohjaus on aina maksutonta ja nuorelle täysin vapaaehtoista.

Milloin ottaa yhteys etsivään nuorisotyöhön?

• Etkö keksi mitä seuraavaksi tekisit?
• Onko raha-asioissa tai muissa arjen asioissa pulmia?
• Haluaisitko jutella luottamuksellisesti mieltäsi painavista asioista?
• Mietitkö mikä on sun juttu?

Etsivä nuorisotyöntekijä tukee sinua asioissa, jotka koet tärkeäksi ja tarpeelliseksi!

Miten etsivä nuorisotyö toimii?

• Ei ole asiaa, josta et voisi etsivältä kysyä, eikä ole asiaa, johon et etsivän kanssa yhdessä löytäisi vastauksia. Joskus pulmat ovat suurempia ja etsivä kulkee vierelläsi pidempään, joskus asiat lähtevät ratkeamaan nopeastikin, jolloin yhteistyö voi olla nopeammin ohi. Sinä päätät!
• Etsivä nuorisotyöntekijä haluaa aina kuulla mikä sinua motivoi ja mistä juuri sinä olet kiinnostunut. Mutta jos et vielä tiedä mikä se sun juttu on, etsivän kanssa on mahdollista tutkia myös sitä.
• Etsivän nuorisotyön periaatteisiin kuuluu, että yhdessä edistetään juuri sinun asioitasi.
• Etsivä nuorisotyöntekijä ei kuitenkaan tee päätöksiä tai toimi puolestasi, vaan sinä päätät mitä asioita käsittelette ja minkälaisia ratkaisuja elämässäsi teet.
• Yhteistyö perustuu luottamukseen ja on aina vapaaehtoista, työntekijä on vaitiolovelvollinen ja toimii aina sinun luvallasi.
• Voit saada tukea myös nimettömästi!
(Mitä on etsivä nuorisotyö/ Into ry)

Aikalisä!

Keravan etsivät nuorisotyöntekijät toimivat myös Aikalisätoiminnan ohjaajina.

Lisätietoa toiminnasta: http://www.aikalisatoiminta.fi/

Yhteys etsivään

Keravan etsivään nuorisotyöhön voit ilmoittaa omat yhteystietosi tietoturvallisesti yhteysetsivaan.fi -nettisivun kautta. Myös nuoria työssään kohtaavat eri alojen työntekijät voivat ilmoittaa tukea tarvitsevan nuoren yhteystiedot nuoren suostumuksella Yhteys etsivään –nettisivun kautta.

Miten saat yhteyden etsiviin:

yhteysetsivaan.fi

etsivat@kerava.fi

Postiosoite: Kauppakaari 11, 04200 Kerava

Keravan etsivä nuorisotyö päivystää myös Ohjaamolla (Kauppakaari 11, kaupungintalon kulma) tiistaisin klo 12-16.