Digitaalinen nuorisotyö

Nuorisotyö toimii tilojen lisäksi myös digitaalisesti ja kaduilla

Teemme nuorisotyötä digitaalisilla alustoilla ja eri somekanavilla, joista löydät nuorisotyöntekijämme.

Keravan nuorisopalveluiden Discord-kanavalta löydät seuraavat palvelut
Kanavalle pääset kutsulinkillä: https://discord.gg/aaGAfCm

Keravan nuorisopalvelut:
Mahdollisuus tekstimuotoiseen tai puhemuotoiseen jutusteluun, pelikavereiden etsimiseen, osallistuminen striimaustoimintaan ja toiminnan kehittämisen ideointiin.
Paikalla:
tiistaisin klo 17–21

Koulujen hyvinvointiagentit:
Agenttien kanava on suunnattu kaikille Keravan yläkoululaisille. Kanavalle voi tulla koulupäivinä viettämään välitunteja, osallistumaan viikkotoimintaan ja keskustelemaan koulujen hyvinvointiagenttien kanssa.
Paikalla: arkisin klo 8–16

Me-talo:
Apua koulunkäyntiin tai muuten vaan juttuseuraa
Paikalla: arkisin klo 8–13

Etsivä nuorisotyö:
Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa sinua juuri niissä asioissa mihin apua kaipaat, mutta ennen kaikkea hän auttaa sinua löytämään oman juttusi. Mikäli et oikein tiedä keneltä kysyä, kysy etsivältä nuorisotyöntekijältä! Palvelu on tarkoitettu 16–29-vuotiaille koulutuksen tai työelämän ulkopuolella oleville tai niille, jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Paikalla: keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14–16

Nuorten työpaja Jenga:
Verkkotyöpaja Jenga on tarkoitettu Jengan työpajoilla työskenteleville nuorille. Voit tulla ryhmäkeskustelemaan tai halutessasi keskustella ohjaajan kanssa yksilöllisesti. Keskustelu on vapaa yleiselle jutustelulle, kuulumisen vaihdoille, huolenaiheiden jakamiselle, avunpyytämiselle esim. Kela-asioiden kanssa ja kaikelle muulle keskustelulle, mitä ohjaajien kanssa muutenkin jutustelisit työpajalla.
Paikalla: ma–pe klo 12–13

Keravan kirjasto:
Apua läksyjen teossa. Lauta- ja roolipelien pelaamista yhdessä.
Paikalla: satunnaisesti arkisin klo 9–18, kutsu paikalle @Lorena Keravan kirjasto#4882

Ohjaamo:
Ohjaamo on 13–29-vuotiaille suunnattu palvelu, josta saa tietoa, tukea ja apua muun muassa koulutukseen, työhön, asumiseen ja raha-asioihin liittyvissä asioissa. Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.
Paikalla: arkisin klo 12–16

Discordin lisäksi toimimme Netarissa ja Momiossa
Ma: Netari klo 18–20 Momio (https://www.momio.me/)
Ti: Netari klo 18–20 Twitch (www.twitch.tv/netarifi)
Ti: Netari klo 20-22 Discord (https://discord.com/invite/uRUC8GZ)
To: Netari klo 18–20 Momio (https://www.momio.me/)
Netari klo 18–20 Twitch (www.twitch.tv/netarifi)
Netari klo 20-22 Discord (https://discord.com/invite/uRUC8GZ)

Lisäksi nuorisopalvelut löytyy näistä somekanavista:
Facebook: Keravan nuorisopalvelut
Instagram: keravannuorisopalvelut
SnapChat: keravanuorisop

Yleistietoa digitaalisesta nuorisotyöstä

Netari

Keravan nuorisopalvelut on mukana verkkonuorisotyön valtakunnallisessa Netari -palvelussa, jota koordinoi Pelastakaa Lapset. Vuonna 2004 alkunsa saanut Netari-toiminta on valtakunnallista ja monialaista nuorisotyötä verkossa. Netarin verkkopalveluissa nuori voi viettää aikaansa, tavata toisia nuoria, osallistua teemakeskusteluihin tai jutella nuorisotyöntekijän kanssa.

Netarin tavoitteet:


  • mahdollistaa nuorisotalotoimintaan osallistuminen netissä. Palvelu sopii myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta halua tai voi osallistua nuorisotalotoimintaan omassa kunnassaan.
  • tarjota mielekästä vapaa-ajan tekemistä verkossa,
  • vahvistaa ja tukea nuorten kasvua tarjoamalla vertaisten seuraa, aikuisen tukea ja yhteisöllisiä kokemuksia verkkoympäristössä,
  • lisätä nuorten mahdollisuuksia tavata uusia kavereita verkossa,
  • luoda turvallisen keskustelun ilmapiiriä nettiin,
  • ennaltaehkäistä ongelmia tarjoamalla keskustelutukea ja mahdollisuuksia kertoa omista huolista luotettavalle aikuiselle, tarttua tarvittaessa lastensuojelullisella työotteella nuorten ongelmiin.

Netarissa työskennellään moniammatillisesti

Netarissa – kuten oikeissakin nuorisotaloissa – työskentelevät koulutetut nuorisotyön ammattilaiset. Netarissa on mukana nuorisotyöntekijöitä seitsemästä kaupungista: Espoosta, Keravalta, Kuopiosta, Lappeenrannasta, Oulusta, Porista ja Vantaalta. Lisäksi mukana on myös Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä sekä vapaaehtoisia aikuisia. Netarissa työskentelevät Netari-ohjaajat on helposti tunnistettavissa muista palvelun käyttäjistä Netari-tunnuksen avulla. Näin nuori voi luottaa, että juttelee todella oikean aikuisen kanssa. Netarissa myös vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kulttuurialan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Lisäksi toiminnassa on mukana apuohjaajia eli toisia nuoria.

http://www.netari.fi

Lisätietoja:
Pekka Järvinen, vs. nuorisosihteeri, Keravan nuorisopalvelut
p. 040 318 4073
pekka.jarvinen@kerava.fi

Martti Härmä, yhteisömanageri, Pelastakaa Lapset ry
p. 050 433 1329
martti.harma@pelastakaalapset.fi