Verkkonuorisotyö

 

 

 

Netari

Keravan nuorisopalvelut on mukana verkkonuorisotyön valtakunnallisessa Netari -palvelussa, jota koordinoi Pelastakaa Lapset. Vuonna 2004 alkunsa saanut Netari-toiminta on valtakunnallista ja monialaista nuorisotyötä verkossa.  Netarin verkkopalveluissa nuori voi viettää aikaansa, tavata toisia nuoria, osallistua teemakeskusteluihin tai jutella nuorisotyöntekijän kanssa.

Netarin tavoitteet:

  • mahdollistaa nuorisotalotoimintaan osallistuminen netissä. Palvelu sopii myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta halua tai voi osallistua nuorisotalotoimintaan omassa kunnassaan.
  • tarjota mielekästä vapaa-ajan tekemistä verkossa,
  • vahvistaa ja tukea nuorten kasvua tarjoamalla vertaisten seuraa, aikuisen tukea ja yhteisöllisiä kokemuksia verkkoympäristössä,
  • lisätä nuorten mahdollisuuksia tavata uusia kavereita verkossa,
  • luoda turvallisen keskustelun ilmapiiriä nettiin,
  • ennaltaehkäistä ongelmia tarjoamalla keskustelutukea ja mahdollisuuksia kertoa omista huolista luotettavalle aikuiselle,
    tarttua tarvittaessa lastensuojelullisella työotteella nuorten ongelmiin.

Netarissa työskennellään moniammatillisesti

Netarissa – kuten oikeissakin nuorisotaloissa – työskentelevät koulutetut nuorisotyön ammattilaiset. Netarissa on mukana nuorisotyöntekijöitä seitsemästä kaupungista: Espoosta, Keravalta, Kuopiosta, Lappeenrannasta, Oulusta, Porista ja Vantaalta. Lisäksi mukana on myös Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä sekä vapaaehtoisia aikuisia. Netarissa työskentelevät Netari-ohjaajat on helposti tunnistettavissa muista palvelun käyttäjistä Netari-tunnuksen avulla. Näin nuori voi luottaa, että juttelee todella oikean aikuisen kanssa. Netarissa myös vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kulttuurialan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Lisäksi toiminnassa on mukana apuohjaajia eli toisia nuoria.

http://www.netari.fi

Lisätietoja:

Martti Härmä, yhteisömanageri, Pelastakaa Lapset ry
p. 050 433 1329, martti.harma(a)pelastakaalapset.fi

Pekka Järvinen, erityisnuorisotyöntekijä, Keravan nuorisopalvelut
p. 040 318 4073, pekka.jarvinen(a)kerava.fi

Iris Heinsola, mediasuunnittelija, Keravan nuorisopalvelut
p. 040 318 4066, iris.heinsola(a)kerava.fi