Tajua Mut!

Tajua Mut! -toimintamallin tavoite on huomata tukea tarvitseva nuori jo varhaisessa vaiheessa ja tarjota hänelle tukea ennen kuin ongelmat kasaantuvat. Toimintamalli perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Nuoren ei tarvitse etsiä oikeaa tahoa, jolta apua saisi vaan hän saa tukea ja ohjausta yhden aikuisen, etsivän nuorisotyöntekijän, koordinoimana.

Mikäli nuori tarvitsee tukea, voi toimintamallin koulutuksen saanut nuoria työssään tai vapaa-ajan toiminnassa kohtaava aikuinen lisätä hänen yhteystietonsa netin kautta nopeaan ja helppoon Tajua Mut! -tietojärjestelmään. Tähän tarvitsee aina nuoren suostumuksen. Tietoihin tulee ainoastaan nuoren nimi, puhelinnumero ja syntymäaika. Syitä yhteydenottopyyntöön ei kirjata. Etsivä nuorisotyöntekijä ottaa yhteyttä nuoreen 5 arkipäivän sisällä.

Tajua Mut! -toimintamallia voivat hyödyntää kaikki keravalaisia nuoria työssään kohtaavat ammattilaiset  eri sektoreilta. Käyttöä varten heille tarjotaan ilmainen Tajua Mut! -koulutus, jonka kesto on noin 1,5h. Koulutuksen saanut henkilö on myös oikeutettu perehdyttämään ja kouluttamaan muita omasta organisaatiostaan. Tällä hetkellä Keravalla  koulutettuja ammattilaisia on yli 400 julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta.

Halautko kuulla lisää tai tilata koulutuksen?

Ota yhteyttä Niko Isokoski, etsivä nuorisotyöntekijä, p. 040 318 2853 tai niko.isokoski(a)kerava.fi

Tajua Mut! -esittelyn ja muut koulutuksessa käytettävät videot löytyvät täältä.

Koulutusmateriaalin ja käsikirjan löydät sivulta www.tajuamut.fi

Tajua mut! -toimintamalli laajenee

Tällä hetkellä Tajua Mut! –toimintamalli on käytössä Keravan lisäksi Tuusulassa, Espoossa, Riihimäellä, Mikkelissä ja Nivalassa. Kerava koordinoi mallin kansallista levittämistä vuosina 2107-2018.

Sitra toi mallin Suomeen Hollannista, jossa sen käyttö on säädetty hyvien tulosten myötä pakolliseksi kaikille kunnille.

Kartoitamme lisää kuntia mukaan toimintamallin käyttäjiksi! Kustannustehokas ja helppo toimintamalli on valmis käyttöön otettavaksi avaimet käteen -periaatteella, ja sen voi integroida suoraan kuntarakenteisiin.

Ota yhteyttä

Lisää tietoa Tajua Mut! -toimintamallista

Tajua Mut! -tietosuojaseloste