Nuoret haluavat vaikuttaa – Osaamista osallisuuteen -hanke tukee

Nuorten vaikuttamista tuetaan Kuuma-kunnissa

Osaamista osallisuuteen -hanke on Kuuma-kuntien nuorisopalveluiden yhteinen projekti, jota Keravan nuorisopalvelut koordinoi. Kuuma-kuntia ovat Keravan lisäksi Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Hankkeen tavoitteena on kehittää kuntien nuorisovaltuustojen toimintaa ja huomoioida nuorten ääni entistä paremmin päätöksenteossa.

Tätä tarkoitusta varten hanke

a) järjestää Kuuma-kuntien nuorisovaltuustoille ja muille vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille koulutuksia, jotka lisäävät tietoja ja taitoja osallisuudesta, vaikuttamisesta, oman mielipiteen esittämisestä ja viestimisestä

b) kerää ja jakaa kuntien välillä tietoa ja kokemuksia hyvistä toimintatavoista nuorten osallisuuden tukemisessa

c) kehittää Kuuma-kuntien keskinäistä yhteistyötä nuorten osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyvissä asioissa

d) suunnittelee Kuuma-kuntien yhteistä nuorten osallisuuden/vaikuttamisen mallia. Se tulee sisältämään mm. materiaalipankin, josta voi löytää ideoita ja kokemuksia nuorten vaikuttamismahdollisuuksien tukemiseksi.

Toiminnan pääsuunnittelijoina toimivat Kuuma-kuntien nuorisovaltuustojen ohjaajat ja nuorisovaltuustolaiset hankkeen projektisuunnittelijan koordinoimana. Teemme yhteistyötä myös oppilaskuntien kanssa ja ajatuksia nuorten osallisuuden kehittämisestä toivotaan myös muilta aiheesta  kiinnostuneilta nuorilta Kuuma-kunnissa.

Kuuma-kuntien 13-29 -vuotias nuori: Ota yhteyttä, jos haluat  kysyä jotain vaikuttamisesta tai kertoa oman mielipiteesi nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassasi ja kuinka sitä voisi parantaa!

Laita kommenttisi sähköpostilla: satu.velasco@kerava.fi

 

 

Lisätietoa hankkeesta ja koulutuksista:

Satu Velasco, projektisuunnittelija

satu.velasco@kerava.fi p. 040 318 2878

Keravan nuorisopalvelut koordinoi  hanketta. Hankkeen rahoittaja on etelä-Suomen AVI. Hanke jatkuu 30.9.2020 saakka.