Osaamista osallisuuteen -hanke tukee nuorten osallisuutta

Nuorten ääni kuuluviin Kuuma-kunnissa

Osaamista osallisuuteen -hanke on Kuuma-kuntien nuorisopalveluiden yhteinen projekti, jota Keravan nuorisopalvelut koordinoi. Hankkeen tavoitteena on kehittää nuorisovaltuustotoimintaa, lisätä nuorten osallisuutta Kuuma-kunnissa ja huomoioida nuorten ääni entistä paremmin päätöksenteossa.

Kuuma-kuntia ovat Keravan lisäksi Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Hankkeessa

a) järjestetään Kuuma-kuntien nuorille koulutuksia, jotka lisäävät tietoja ja taitoja osallisuudesta, vaikuttamisesta, oman mielipiteen esittämisestä ja viestimisestä

b) vaihdetaan tietoa ja kokemuksia hyvistä toimintatavoista

c) kehitetään Kuuma-kuntien keskinäistä yhteistyötä nuorten osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyvissä asioissa

d) suunnitellaan  Kuuma-kuntien yhteistä nuorten osallisuuden/vaikuttamisen mallia, joka tukee nuorten osallisuutta kunnissa

Syksyn 2019 – kevään 2020 koulutusten suunnittelu on parhaillaan käynnissä.

Toiminnan pääsuunnittelijoina toimivat Kuuma-kuntien nuorisovaltuustojen ohjaajat ja nuorisovaltuustolaiset sekä hankkeen projektisuunnittelija. Tavoitteena on tehdä yhteistyötä myös oppilaskuntien kanssa. Ajatuksia nuorten osallisuuden kehittämisestä haetaan myös muilta aiheesta  kiinnostuneilta nuorilta Kuuma-kunnissa.

Kuuma-kuntien 13-29 -vuotias nuori: Ota yhteyttä, jos haluat  kertoa oman mielipiteesi nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassasi ja kuinka sitä voisi parantaa!

Laita kommenttisi sähköpostilla: satu.velasco@kerava.fi

 

 

Lisätietoa hankkeesta ja koulutuksista:

Satu Velasco, projektisuunnittelija

satu.velasco@kerava.fi p. 040 318 2878

Keravan nuorisopalvelut koordinoi  hanketta. Hankkeen rahoittaja on opetus- ja kulttuuriministeriö.