Osaamista osallisuuteen -hanke tukee nuorten osallisuutta

Nuorten ääni kuuluviin Kuuma-kunnissa

Osaamista osallisuuteen -hanke on Kuuma-kuntien nuorisopalveluiden yhteinen projekti. Sen tavoitteena on tukea ja sitä kautta lisätä nuorten osallisuutta Kuuma-kunnissa ja huomoioida nuorten ääni entistä paremmin päätöksenteossa.

Kuuma-kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Hankkeessa

a) kehitetään Kuuma-kuntien yhteistyötä nuorten osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyvissä asioissa ja vaihdetaan tietoa ja kokemusta hyvistä toimintatavoista.

b) järjestetään Kuuma-kuntien nuorille koulutuksia, jotka lisäävät tietoja ja taitoja osallisuudesta, vaikuttamisesta, oman mielipiteen esittämisestä ja viestimisestä

c) suunnitellaan  Kuuma-kuntien yhteistä nuorten osallisuuden/vaikuttamisen mallia

Toiminnan pääsuunnittelijoina toimivat Kuuma-kuntien nuorisovaltuustojen ohjaajat ja nuorisovaltuustolaiset sekä hankkeen projektisuunnittelija. Heidän lisäkseen mielipidettä ja ajatuksia  nuorten osallisuudesta ja sen kehittämisestä haetaan myös muilta aiheesta  kiinnostuneilta nuorilta Kuuma-kunnissa.

 

Mitä on osallisuus? Kuinka voin vaikuttaa? Miten saisin paremmin oman ääneni kuuluville?

Osaamista osallisuuteen -hanke järjestää koulutustyöpajoja Kuuma-kunnissa tammikuusta toukokuuhun 2019. Ne antavat ideoita ja vinkkejä esiintymiseen ja oman mielipiteen ilmaisuun sekä osallisuustaitoihin ja vaikuttamiseen. Työpajat ovat avoimia nuorisovaltuustolaisille ja mukaan on mahdollista tulla myös muita vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria.

Ilmaistapahtuma  13-25 vuotiaille nuorille:

Nuorten ääni – vaikuttaminen kuuluu kaikille!

23.5. 2019 Keravan lukiolla

Keravalla järjestetään toukokuussa nuorille suunnattu vaikuttamistapahtuma. Tervetuloa kaikki vaikuttamisesta kiinnostuneet Kuuma-kuntien 13-29 -vuotiaat nuoret!

Tule mukaan tapaamaan muita vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria, kysymään tiukkoja kysymyksiä vaikuttamisen asiantuntijoilta ja löytämään itsellesi uusia tapoja oman mielipiteen ja ideoiden esille saamiseen ja vaikuttamiseen! Tapahtuma on ilmainen ja siihen sisältyvät kahvion tarjoilut:)

Lisätietoja tapahtumasta täältä

Ilmoittaudu mukaan tästä

Kuuma-kuntien 13-29 -vuotias nuori: Ota yhteyttä, jos haluat  kertoa oman mielipiteesi nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassasi ja kuinka sitä voisi parantaa! Laita kommenttisi sähköpostilla: satu.velasco@kerava.fi

 

Lisätietoa hankkeesta ja tapahtumistat:

Satu Velasco, projektisuunnittelija

satu.velasco@kerava.fi p. 040 318 2878

Keravan nuorisopalvelut koordinoi  hanketta. Hankkeen rahoittaja on opetus- ja kulttuuriministeriö.