27.3.2020 | Ajankohtaista

Pysy kotona -tiedote

Yhteistyössä Keski-Uudenmaan alueen nuorisopalvelut ja Itä-Uudenmaan poliisilaitos

KYLLÄ KESÄ SAAPUU, MUTTA

Jotta kesäkiva mahdollistuisi, on nyt noudatettava tarkoin viranomaisten antamia ohjeita. Kyse on kuitenkin lyhyestä ajasta, vaikka välillä tylsyys saattaa saada ajan kulkemaan vielä hitaammin…

TILANNE ON VAKAVA

Monella riski sairastua ikään katsomatta on todellinen. Tärkeää on, paitsi suojata omia läheisiään tartunnalta, myös toimia annettujen ohjeiden mukaisesti siksi, että kaikille suomalaisille riittäisi apua, jos he sitä tarvitsevat.

EI SAMASSA PAIKASSA

Kavereiden kanssa ei nyt pidä liikkua yhdessä, mielellään ei edes pienissä porukoissa. Niitähän tulee tietty ikävä, mutta onneksi on kuitenkin mahdollisuus puhua vaikka puhelimessa ja käyttää somea yhdessä olemiseen. Kerrankin puhelimella tai koneella saa roikkua, ihan luvan kanssa.

Mitä tehokkaammin saamme yhdessä viruksen leviämisen estettyä, sen nopeammin pääsemme palaamaan normaaliin arkeen ja takaisin kavereiden luokse.

Onnistuminen tarvitsee meitä kaikkia – ei yksin viranomaisia!

LÖYDÄ NUORISOTYÖ SOMESTA

Oman paikkakuntasi nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa somen kautta. Instasta ja Discordista löydät varmasti omat tyyppisi ja pääset juttelemaan ja pelailemaan heidän kanssaan. Yksinhän ei kannata liikaa pohtia, vaan pohditaan yhdessä eikä unohdeta sitä mukavaakin tämän kaiken
keskellä.

P.S.
Muistuttakaa aikuisiakin (silleen lempeästi), että eivät kekoontuisi yhteen.
Neuvokaa heitä somen käytössä, että oppisivat chattailemaan kavereittensa kanssa nyt, kun kaikkien todellakin pitäisi pysytellä kotona.