2.8.2018 | Ajankohtaista

Kesäsomettajan kesäduuni – mitä se minulle oli?

Meitsin työjakso Keravan Nuorisopalveluilla alkaa lähennellä loppuaan ja nyt haluaisin tehdä tänne pienen koosteen siitä, mitä kaikkea olen päässyt tämän kesän aikana näkemään ja kokemaan.

Työjaksoni alkoi siis kesäkuun alkupuolella, hieman eri tavalla kuin muilla Kesätyö kutsuu- hankkeen kautta hakeneilla kesätyöntekijöillä. Aloitin viikkoa myöhemmin, haastatteluni oli erilainen ja työjaksoni oli hyvin mielenkiintoinen ja katkonainen muiden ennalta sovittujen menojeni vuoksi. Kaikkeen tähän tottui kuitenkin hyvin nopeasti, kun työt lähtivät kunnolla pyörimään.

Ensimmäinen viikko oli lähinnä tutustumista työn käytäntöihin, tiloihin ja muihin työntekijöihin.  Jo tässä vaiheessa huomasin, että työ tulee olemaan hyvin monipuolista ja liikkuvaa!

Moni varmaan miettii, mitä tämä Kesäsomettajan työ oikein sisälsi. Työkuvaani on kuulunut monenlaista, mutta päällimmäisenä tehtävänäni oli päivitellä Keravan tapahtumista sekä nuorisopalveluista juttuja Instagramin sekä Facebookin puolelle. Parhaiten kirjoituksiani ja kuviani on saattanut spottailla Keravan eri ryhmissä, sekä Keravan nuorisopalveluiden omilla FB- ja IG-sivuilla.

Tapahtumien kuvailemisen lisäksi työni alla on toiminut ”Kesätyö kutsuu- haastattelut” – niminen projekti. Kiertelin Keravan kaupungin eri toimialoilla työskentelevien nuorten luona ja haastattelin heitä sekä kuvin että videoin. Kesätyöni on kokonaisuudessaan ollut hyvin monipuolinen ja antoisa.

Jaksoni aikana sain mahdollisuuden tutustua moniin uusiin paikkoihin sekä ihmisiin. Työporukka sekä -ympäristö ovat olleet mitä mahtavimpia, jonka vuoksi tämä viisi viikkoa meni ohi hurjan nopeasti. Kaikki tehtävät, joita pääsin tekemään, olivat mieluisia ja työtä oli aina sopiva määrä.

Vaikka työ olikin hauskaa ja mielenkiintoista, samalla se vaati erittäin paljon omaa panostusta ja mielikuvitusta toimiakseen. Piti myös pystyä tuomaan omaa persoonaansa hyvin paljon esille. Nämä kyseiset asiat eivät kuitenkaan minua haitanneet ja pystyin nauttimaan työstäni kaikin voimin!

Nyt olisi kuitenkin minunkin aika lähteä viettämään kesän viimeiset viikon loman merkeissä ja koulun alkua odotellessa. Ihanaa syksyn alkua kaikille!

Viimeisin terveisin,

Kesäsomettaja Sara