15.6.2018 | Ajankohtaista

Uusi palvelu: nuori voi tilata tukea ja neuvoa netin kautta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Tajua Mut! -toimintamalli on julkaissut uuden nettipalvelun, Nuoren yhteydenottopyynnön. Sen avulla Keravan nuoret voivat pyytää apua elämäntilanteessaan helposti milloin ja missä tahansa. Nuoren yhteydenottopyyntö on nettilomake, johon nuori lisää vain nimensä ja yhteystietonsa. Ne ohjautuvat kunnan etsivälle nuorisotyöntekijälle. Etsivä ottaa nuoreen yhteyttä viikon sisällä ja auttaa löytämään ratkaisuja nuoren ehdoilla. Palvelu on käytössä kaikille 13-29 -vuotiaille nuorille Keravalla.

Jokaisella tulee elämässä eteen erilaisia mutkia ja haasteita. Nuoren voi olla vaikea tietää mistä apua tai neuvoa voisi kysyä, ja puheeksi ottaminen saattaa tuntua hankalalta. Tukiverkostoa löytyy monelta omasta takaa, mutta joskus pulmallisessa tilanteessa on hyvinkin yksin.

Kesäkuusta lähtien keravalaiset nuoret voivat pyytää tukea ja neuvoa netissä omaan elämäntilanteeseen Nuoren yhteydenottopyynnöllä. Nuoren yhteydenottopyyntö löytyy osoitteesta https://www.tajuamut.fi/nuorenyhteydenotto

Yhteydenottopyyntö on yksinkertainen ja helppo lomakepohja, johon nuori lisää vain nimensä ja yhteystietonsa. Syytä tai taustoja ei tarvitse kirjata. Pyyntö välittyy kunnan etsivälle nuorisotyöntekijälle. Palvelu takaa tietoturvallisen tavan yhteystietojen siirtoon, ja nuori voi tehdä sen netissä mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Etsivä nuorisotekijä vastaanottaa nuoren pyynnön, ja ottaa häneen yhteyttä 5 arkipäivän kuluessa. Hän kuuntelee ja auttaa nuorta asioiden ratkaisemisessa. Yhteistyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Asioissa edetään nuoren ehdoilla ja häntä tukien.

Etsivän nuorisotyön tavoite on löytää palvelujen ulkopuolella olevia nuoria ja auttaa heitä eteenpäin.  Apua on tarjolla monenlaisiin tilanteisiin, esimerkiksi opiskeluun tai työhön, terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen tai talous- ja asuntoasioihin. Etsivällä on myös laaja yhteistyöverkosto, joten nuoren ei itse tarvitse tietää keneltä apua kuhunkin asiaan pitäisi kysyä tai selittää asioitaan moneen kertaan eri tahoille.

Nuoren yhteydenottopyyntö on käytössä myös Tuusulassa, Espoossa, Riihimäellä, Mikkelissä ja Nivalassa. Palvelu on osa Tajua Mut! -toimintamallia.

Nuoren yhteydenottopyyntö: https://www.tajuamut.fi/nuorenyhteydenotto

Lisätietoa: https://www.tajuamut.fi/lisaa-tietoa-nuoren-yhteydenottopyynnosta

Jos haluat toimipaikallesi julisteita tai flyereita, ota yhteys mia.talikka(a)kerava.fi tai satu.velasco(a)kerava.fi