3.5.2018 | Ajankohtaista

Liikkuvan nuorisotyön auto Kerbiili sai uuden ilmeen

Marjo Nurminen, Eino Riihinen ja Emmi Närhi ihastelivat Kerbiilin uusia teippauksia.

Liikkuvan nuorisotyön auto Kerbiili sai uuden ilmeen

Nuorisopalvelut sai maaliskuussa liikkuvalle nuorisotyölle kohdennetun uuden liikkuvan toimintayksikön, Volkswagen Crafterin, joka korvaa nykyisen vuosimallia 2008 olevan Ford Transitin. Transitiin verrattuna Crafterissa on enemmän ja korkeampaa tilaa sekä nykyaikainen turvavarustelu. Uuteen autoon asennettiin myös uusi perälauta kuljetuksia varten. Liikkuvan nuorisotyön lisäksi autoa käytetään Nuorten työpaja Jengan kuljetustehtäviin, kuten asiakkaiden tavaroiden kuljetuksiin ja lounasravintola Kerbaarin ruokakuljetuksiin.

Nuorten työpajan henkilökunta pääsi ensimmäisenä ihailemaan Crafterin uusia teippauksia. Puutyöverstaan ohjaaja Emmi Närhen ja Voimala -valmennuksen ohjaaja Marjo Nurmisen mielestä teippaus on pirteä ja raikas kuvastaen kaupunkia vehreänä kokonaisuutena. Työpajan kuljetuksista vastaava oppisopimusopiskelija Eino Riihinen pitää erityisesti selkeistä ja erottuvista teksteistä.

Kerbiili toteuttaa liikkuvaa nuorisotyötä eri puolilla Keravaa. Kerbiilin toiminnassa voi esimerkiksi pelata konsoli-, lauta-, ja ulkopelejä, viettää aikaa ystävien kesken ja jutella nuorisotyöntekijöiden kanssa. Auto työntekijöineen liikkuu ja jalkautuu eri puolille Keravaa maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin.

Autoa tullaan käyttämään myös jalkautuvassa nuorisotyössä. Jalkautuvan työn yhtenä tehtävänä on olla läsnä ja havainnoida ympäristöä. Turvallisten aikuisten läsnäolo rauhoittaa ilmapiiriä ja ennaltaehkäisee uhkaavia tilanteita. Nuorten eri toimintaympäristöissä liikkuminen parantaa nuorten ja työntekijöiden vuorovaikutusta. Vapaamuotoinen kohtaaminen antaa tunteen siitä, että nuoren asioista ollaan aidosti kiinnostuneita. Jalkautumalla kadulle ja nuorten pariin tavoitetaan myös sellaisia nuoria, jotka eivät käy nuorisotiloilla.

Viikonloppuna Kerbiilin voi bongata motörisoidun nuorisotyön kokoontumisajoissa Tampereella, kun lauantaina 5.5. Tampereen keskustorille saapuu toistakymmentä liikkuvaa nuorisotilaa ympäri Suomea. Nuorille suunnatun tapahtuman järjestää yhteistyössä Aseman Lapset ry ja Tampereen kaupunki.

teksti: Iris Heinsola

kuva: Tomi Karppinen/Mekka